social media dag
Columns

Social media dag

Social media dag. Tegenwoordig lijken ze overal een dag voor te verzinnen en zo is het ook. Alle reden om dit soort dagen uit te lichten en te achterhalen waarom deze dag in het leven is geroepen.

#SMDay

De hashtag #SMDay klinkt in eerste instantie heel fout, maar hij blijkt uiteindelijk vrij onschuldig. Social Media Dag.

Op 30 juni 2010 is deze dag in het leven geroepen door het Amerikaanse bedrijf Mashable. Vooral om de impact van social media op de wereldwijde communicatie te herkennen en te vieren.

In Amerika zorgt een dag als deze voor grootse evenementen rondom social media. In de beginfase zal het in Nederland ook enkele evenementen hebben gehad, maar hier is nu niets over te vinden. Ons kikkerlandje doet niet meer mee.

Social media gebruiksocial media dag

In de afgelopen jaren is het aantal social mediakanalen flink toegenomen. Waar ik in mijn jeugd begon met MSN, Hyves en Myspace, daar hebben we nu véél meer kanalen om bij te houden.

Social media is dé manier geworden om te communiceren met de rest van de wereld. En dat is leuk! Van een oude vakantieliefde op Facebook, tot je favoriete muzikant op Instagram volgen. Het kan allemaal.

Het gebruik van social media hangt – zoals je misschien al wist – af van de leeftijdscategorie waarin iemand zit. Jongeren maken bijvoorbeeld veel gebruik van Snapchat, terwijl de oudere generatie meer op Google+ en LinkedIn te vinden is.

Mijn social mediakanalensocial media dag

De laatste jaren gebruik ik steeds meer social mediakanalen. Privé gebruik ik vooral Whatsapp, Facebook en Instagram.

Sinds ik mijn eigen blog heb, ben ik er nog meer mee bezig. Uiteindelijk moet social media ervoor zorgen dat je gevonden wordt. Het zorgt voor lezers en met een beetje geluk rollen hier ook vaste bezoekers uit. Social media is dus essentieel als je je blog bekender wil maken.

Op het moment gebruik ik een Facebookpagina, Instagram, Twitter en Tumblr. Het voordeel van WordPress is dat er gelijk iets op drie van deze vier profielen geplaatst kan worden, zodra je artikel online komt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen dit handmatig allemaal te doen, maar ik vind het automatische voor nu wel handig. Om Instagram beter te plannen, gebruik ik de app Later. Ik ben hem nog een beetje aan het uitvogelen, maar tot nu toe is het best handig.

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het verbindt ons met de rest van de wereld. En ondanks dat het zorgt voor urenlang vastkleven aan je smartphone, kan het ook zo ontzettend handig zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *