Persoonlijk

Een nieuwe start met een eigen blog

Een nieuwe start. Het is zover!

Nu ik alweer twee jaar voor LilyRose schrijf, merk ik soms dat ik niet altijd het verhaal kwijt kan dat ik graag kwijt wil. Het laatste stukje persoonlijke tint kan ik er niet aan geven.

Mijn levensverhaal in het kort

De reden dat ik mijn eigen blog ben begonnen is niet omdat ik mijzelf graag in de schijnwerpers zet. Ik hoef ook geen schouderklopjes, omdat ik het zo goed doe. Of een arm om mijn schouder, omdat ik het zo zwaar heb.

Nee. Ik wil mijn nuchtere blik graag doorzetten in mijn eigen blog. Daarbij wil ik het graag combineren met wat ik leuk vind om te doen: mensen iets bijbrengen.

Ik ben en blijf een nuchtere Tukker. Een 27-jarige jonge vrouw die aan het begin van haar carrière als docent Nederlands staat. Sinds maart 2016 ben ik samen met mijn lieve vriend, waarin ik (heerlijk cliché) de liefde van mijn leven wel heb gevonden. Vanaf het eerste moment dat we elkaar zagen, zijn we onafscheidelijk geworden.

Met alles dat wij het afgelopen anderhalf jaar hebben meegemaakt, werd het tijd voor een nieuwe start. Een nieuwe start in ons leven samen en een nieuwe start in mijn (soms zo schaarse) vrije tijd.

Hoofdreden voor een eigen blog

De nieuwe start in ons leven samen zal beginnen op het moment dat mijn vriend genezen is van de operatie die hij in (om en nabij) augustus zal moeten ondergaan. Mijn vriend heeft FAP, wat staat voor Familiaire adenomateuze polyposis. Een erfelijke aandoening waarbij het lichaam, door een genafwijking, niet voorkomt dat er honderden poliepen gemaakt worden.

Vaak uit deze aandoening zich eerst in de dikke darm, jaren geleden kregen mensen hierdoor automatisch darmkanker, omdat ze nog niet zover waren dat er uit voorzorg organen weggehaald werden. Inmiddels is de medische wetenschap zover, dat bij mijn vriend in 2010 zijn dikke darm al is verwijderd. Hierdoor leeft hij sinds die tijd met een stoma. Voor hem op dat moment een nieuwe start, omdat hij van de poliepen af was en dus geen darmkanker meer kon krijgen.

Hij zal in augustus opnieuw een (nog zwaardere) operatie moeten ondergaan, omdat er poliepen in andere organen gevonden zijn. Hierover vertel ik jullie later graag meer, omdat ik na deze eerste échte blog graag van voor af aan wil beginnen. Hoe hebben wij elkaar leren kennen en hoe was het voor mij om erachter te komen dat hij een stoma heeft? Hier vertel ik graag meer over, omdat ik deze vragen al regelmatig heb gekregen wanneer ik vertel over de aandoening van mijn vriend.

Mijn nieuwe, eigen blog zal dus een kijkje in mijn leven geven. Een leven dat gelukkig ook meer dan genoeg leuke dingen kent, dus het zal niet een grote droevenis worden! Dit wil ik graag combineren met de dingen waar ik bij Lilyrose het meest voor schreef: beauty en lifestyle.

Turquoisify

flickr.com
Hoe ben ik dan op de naam Turquoisify gekomen? Het lastigste van het starten van een eigen blog vond ik wel het kiezen van een naam. Ik vind de combinatie van mijn voor- en achternaam niet zo mooi voor een blog, dus dat viel al gauw af. Vervolgens kwam ik niet veel verder dan het idee dat mijn leven een grote achtbaan is op het moment, maar daar kwamen nogal cliché namen uit.

Tot ik me bedacht dat turquoise mijn lievelingskleur is. Zo erg, dat het zelfs één van de kleuren is die hier in huis op de muren gestreken is.

Turquoise staat voor evenwicht, het kan zowel kalmerend als vitaliserend werken. Daarnaast laat het je inzien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk.

Daarom koos ik voor Turquoisify, omdat het leven soms wat meer turquoise kan gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *