Momlife Persoonlijk

Genderreveal en een kijkje in de babykamer

Op 5 maart was het zover, onze trouwdag! De dag waarop wij ook bekend hebben gemaakt of wij een jongetje of meisje verwachten. Naast dat ik hier heel graag over wil vertellen, geef ik je alvast een inkijkje in de babykamer.

Genderreveal op onze trouwdag

Toen ik vijftien weken zwanger was, hebben we een pretecho gehad. Ik was zo nieuwsgierig naar het geslacht, dat ik niet wilde wachten tot de 20-wekenecho. Daarnaast vond ik de periode tussen de termijnecho (bij mij met 11 weken) en de 20-wekenecho erg lang. Ik voelde de baby nog niet en ik wilde naast het geslacht, ook heel graag weten of alles wel goed ging met de kleine uk.

Bij de pretecho wachtte de echoscopiste bewust met iets te zeggen tot we het zelf zagen en daar had ik niet veel tijd voor nodig. “Het is gewoon een jongen!” riep ik uit. Tim zat op een bankje naast me en vroeg zich werkelijk af waar hij nu naar moest kijken. Gelukkig werd dat gedurende de echo wel duidelijker.

Tim’s tante opperde om voor de bruiloft naast onze bruidstaart ook een kleine genderreveal taart te maken, zodat we iedereen tegelijk konden vertellen wat het zou worden. Dit betekende dat ik zo’n zes weken mijn mond moest houden…

Mijn beste vriendin vertelde ik het wel, want het helemaal voor me houden was echt onmogelijk. Het leek allemaal goed te gaan, tot ik dacht me te verspreken bij de verloskundige en ik vervolgens heel hard begon te lachen. Uiteraard was dit net een afspraak waarbij ik mijn moeder mee had genomen.

Op onze trouwdag was het dan eindelijk zover. De mensen die niet onbedoeld al eerder wat mee hadden gekregen van het geslacht, konden we nu eindelijk vertellen dat wij een zoontje verwachten in juli!

De babykamer

Sinds 5 maart mag ik dan eindelijk losgaan in het vertellen van het geslacht, maar ik kan ook zonder problemen de babykamer of nieuwe babykleertjes laten zien.

Daarom in dit artikel gelijk een inkijkje in de babykamer van onze kleine vent. De kleur op de muur zochten wij al uit voor we zelf wisten of het een jongen of een meisje is. Het had mintgroen moeten zijn, maar toen het eenmaal op de muren zat, bleek het toch iets blauwer uit te vallen dan gedacht. Gelukkig wisten we toen al wel dat het een jongen is.

Alles rondom de baby hebben we eigenlijk vrij budgetproof gedaan. Het enige dat we tot nu toe aan grote spullen echt nieuw hebben gekocht is de kinderwagen. Deze wordt begin juni geleverd.

Verder hebben we dingen via Marktplaats gekocht, gekregen van kennissen, voor een klein prijsje overgenomen van iemand via een marktplaatsgroep of zelfs gekregen via een weggeefhoek op Facebook.

Het ledikantje, de commode en kledingkast hebben we via Marktplaats overgenomen. We hebben bij Ikea gekeken naar een kinderkamer en zijn toen rond gaan kijken op Marktplaats. Ik ben niet vies van een tweedehands kinderkamer, maar we waren niet van plan daar alsnog zo’n 500 euro voor neer te leggen. Dan zou het een Ikea kamertje worden.

Uiteindelijk vonden we deze kinderkamer voor een goede prijs en zo hadden we in december al de meubels in het kamertje staan!

Accessoires in de babykamer

Het enige wat nu eigenlijk nog moet gebeuren is het verder aankleden van de babykamer. Het vouwgordijn moet nog vervangen worden voor de luxaflex met brede lamellen die al klaarstaat. Verder moet de plank boven de commode nog aan de muur, net als de schilderijtjes die we op willen hangen.

We hebben er bewust voor gekozen om de muur te schilderen in plaats van te behangen, zodat we het naar eigen smaak verder aan kunnen kleden met leuke schilderijtjes. Die zijn nu eenmaal makkelijker te vervangen dan het behang op de muur.

Deze te leuke posterkaarten vond ik afgelopen week voor 99 cent bij Action. Deze hoef je alleen nog maar in een fotolijst te stoppen van het juiste formaat en klaar! Hiervan komt zeker een aantal bij het bedje te hangen. Verder hebben we nog wat schilderijtjes van Winnie de Poeh gekregen via een weggeefhoek. Deze zullen ook een mooi plekje krijgen.

De kast hangt al vol met kleertjes in maat 50, 56 en 62. Een goede voorbereiding is het halve werk! Het babynestje dat in het ledikantje ligt, heb ik zelf gemaakt toen ik net een paar weken wist dat ik zwanger was. Deze zal straks vooral gebruikt worden in de box, om mee te nemen op visite, of als we de kleine bijvoorbeeld naast ons willen leggen op de bank.

Naast de schilderijtjes die nog opgehangen moeten worden, wordt de lamp aan het plafond nog vervangen en komt er nog een muurlampje bij. Zodra dit af is, zijn we al een heel eind met de babykamer!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wateen heerlijk kamertje en wateen leuke posters. Ik ga daar ook maar eens naar zoeken.
    Wat leuk zeg een zoon! Ik heb onderhand twee drukteschoppers en hoewel ik altijd dacht meisjes te krijgen (nergens op gebaseerd) ben ik nu een echte jongensmoeder. En het is genieten!

    1. Wat lief, dankjewel!
      Ik zag je twee zoontjes inderdaad op je Instagram, wat een boefjes! πŸ™‚ Ik voel me nu ook echt een jongensmama nu, vind het zo leuk! πŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *