Momlife

Mijn favoriete baby basics

Als je in verwachting bent, kan het shoppen beginnen! Er zijn tientallen uitzetlijsten te vinden met basics die je voor je baby nodig hebt. Inmiddels ben ik alweer ruim drie maand mama en in die relatief korte tijd heb ik een aantal fijne basics ontdekt. In dit artikel deel ik ze graag met je.

Rompers

Eigenlijk alle baby’s dragen rompers. Je hebt ze in alle soorten, kleuren en maten. Spaghettibandjes, mouwloos, korte mouw, lange mouw. Normale romper, overslag romper. Zoveel keuze!

Ik kocht een aantal rompers bij Wibra, zowel korte mouw als mouwloos. Inmiddels heb ik ook rompers van Hema en Zeeman in de lade liggen.

Het voordeel van de Wibra rompers is dat ze wat dunner zijn. Hierdoor zijn ze lekker luchtig in de zomer. De rompers van Hema en Zeeman zijn ietsjes dikker. Voor alle drie geldt dat ik koos voor rompers met stretch. Makkelijk om aan te trekken en ze blijven goed in model, ook na het wassen.

Gemiddeld betaal je voor rompers van Wibra en Zeeman tussen de €2,50 en €3,-. Voor een stretch romper bij Hema betaal je ongeveer €4,50 tot €6,-.

Hydrofiele doeken

Hydrofielen zijn zó handig! Je gebruikt ze om je baby af te drogen na het badderen, het zijn spuugdoeken, slabbetjes, dekentjes. En ze zijn te koop bij elke winkel die wel iets aan babyspullen verkoopt.

In Finn’s commode liggen hydrofielen van Wibra, Prénatal en Jollein. Na een aantal keer wassen blijven de hydrofielen van Prénatal en Jollein nog vele malen zachter dan die van Wibra.

Alleen de eerste keer deed ik ze in de droger om eventuele pluisjes eruit te krijgen. Nu hang ik ze gewoon op aan de waslijn om ze niet dunner te laten worden.

Verschoonkussenhoes

Hoezen voor om je verschoonkussen zijn in vele kleuren en printjes te krijgen. Compleet van katoen of met stretch.

Ik vind basic badstof hoezen van Prénatal heel fijn. Ze zijn lekker zacht en zijn makkelijk om het kussen te doen. Daarnaast hebben ze een perfect formaat voor het matrasje in de kinderwagen, dus ook daarvoor zijn ze goed te gebruiken!

Sokjes

Sokjes, die dingen die baby’s na een paar maand van hun voeten beginnen te trekken en die de eerste maanden áltijd van hun voeten glijden.

Ik had sokjes bij allerlei winkels gekocht, maar al gauw kwam ik erachter dat de sokjes van Kruidvat verrassend goed bleven zitten. Zelfs nu Finn ruim drie maand is en het heel leuk vindt om flink te trappelen met zijn benen, blijven de sokjes perfect op hun plek zitten. Voor een pakketje van drie paar sokjes betaal je €2,99.

Andere sokjes die ook aan te raden zijn, zijn de sokjes van Lief! Deze zijn wat langer en blijven echt perfect zitten. Ik heb nog niet een keer gehad dat ik deze sokjes weer goed moest trekken. Ze zijn wel wat duurder, namelijk €9,99 voor twee paar sokjes. Daar staat tegenover dat je normaal gesproken qua maat in ieder geval een halfjaar met de sokjes moet kunnen doen.

Heb je sokjes gekregen of gekocht die na drie keer trappelen weer ergens in de box liggen? Bij verschillende webshops zijn speciale sokophouders te koop, genaamd Sock Ons. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en ideaal voor sokken die afzakken óf voor het moment dat je baby begint met zijn eigen sokken uit te trekken.

Naast deze favoriete baby basics, zijn er nog genoeg babyproducten die hier veel gebruikt worden. Die zal ik nog een keer apart bespreken in een blog!

Heb jij favoriete basics die een nieuwbakken mama zeker moet kopen? Laat het weten in de comments!


Dit artikel bevat een affiliate link.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *