Persoonlijk

De laatste voorbereidingen voor D-Day er is!

De afgelopen weken heb je al het een en ander kunnen lezen over D-Day. Tot afgelopen woensdag wisten we niet beter dan dat de operatiedatum om en nabij 16 augustus zou zijn. Tot we geheel onverwacht een telefoontje kregen…

Voorbereidingen voor D-Day

Tijdens de onderzoeken voorafgaand op de komende operatie, is onder andere ook nog een MRI gemaakt van Tim’s onderbuik. Vorig jaar werden er twee desmoïdtumoren ontdekt en die moeten met enige regelmaat gemonitord worden. Dit om zeker te zijn dat ze niet groeien of qua structuur veranderen, want dan kan het omslaan van goedaardig naar kwaadaardig.

Afgelopen woensdag zouden we hiervan de uitslag telefonisch doorgebeld krijgen. Dit is een voordeel van het UMCG, ze laten je echt niet voor de uitslag van een MRI helemaal naar Groningen rijden.

Dit in tegenstelling tot het ZGT. Hier heeft Tim een aantal weken geleden óók een MRI moeten laten maken. Afgelopen december is hij geopereerd aan haarnestcystes in de bilspleet. Dit is één van de nadelen die hij ondervindt sinds het hebben van een stoma.

De uitslag van deze MRI was vrij simpel: er moet weer geopereerd worden. En dit doen we natuurlijk niet eerder dan de grote operatie in Groningen… Voor dit gesprekje van 5 minuten rijd je dan naar het ziekenhuis. Dit had natuurlijk ook telefonisch besproken kunnen worden, aangezien het geen zwaar nieuws is voor ons.

Terug naar de MRI van het UMCG. De uitslag hiervan kwam inderdaad die dag, maar pas later op de middag. Gelukkig zagen de tumoren er goed uit en was er geen verandering te zien ten opzichte van een halfjaar eerder. Dat is in ieder geval een opluchting!

Andere voorbereidingen…

Zoals ik eerder al schreef, was ik van plan om in ieder geval een week in de buurt van het UMCG te verblijven. Helaas had het park dat ik op het oog had, helemaal niets meer vrij in augustus.

Aangezien ik na een akkefietje ook onze Duitse herder pup van zeven maand mee moest nemen, werd het zoeken van een geschikte én betaalbare locatie heel wat lastiger. Rocky is zindelijk, maar ik zie mezelf niet hotelgangen door rennen met hem als hij ’s ochtends nodig moet plassen. Daarnaast is er dan over het algemeen weinig ruimte om een grote bench neer te zetten.

Uiteindelijk besloot ik dat ik dan maar thuis moest blijven, omdat het binnen ons budget niet ging lukken om de honden ergens onder te brengen óf iets te vinden waarbij ik ze mee kan nemen.

Last-minute voorbereidingen

Afgelopen woensdag kregen we onverwachts een telefoontje vanuit het UMCG. Dit gooide onze planning van de laatste voorbereidingen die we moesten treffen behoorlijk overhoop.

In plaats van 16 augustus, wordt Tim nu 10 augustus geopereerd en wordt hij de 9e opgenomen aldaar. Dit viel niet helemaal in de belofte “hooguit twee dagen eerder of later dan de 16e”.

Ondanks dat het nu wel heel erg dichtbij komt, is het ook wel weer fijn. Als Tim inderdaad ‘maar’ twee weken daar hoeft te blijven, dan heb ik nog een paar dagen vakantie als hij weer thuis is. In die tijd kan ik dan de eerste voorbereidingen treffen voor het nieuwe schooljaar, met name voor de eerste tijd.

Volgende week donderdag is het dus zover… Ik vind het echt rete spannend allemaal!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Ik ga er van uit dat je ook aan een bed&breakfast hebt gedacht of een pension? Heel veel sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *