Lifestyle

[Review] Mascha planner

Normaal gesproken ben ik echt het type dat planningen maakt en álles opschrijft wat gedaan moet worden. Houd ik me altijd aan die planningen? Nee, niet echt. Zeker nu het vakantie is, merk ik dat ik zelfs de planning voor mijn eigen blog moeilijk bijhoud. Ik wilde graag een handzame planner erbij, die ik ook makkelijk mee kan nemen in mijn tas. Door de eisen die ik eraan stelde, stuitte ik op de Mascha Planner.

Overzicht Mascha Planner

De Mascha Planner is eigenlijk een datumloze planner, waardoor je op elk moment in het jaar met deze planner kunt starten. Er was al een limited edition uitgebracht, maar aangezien er zoveel vraag was naar deze planner, werd besloten om hem permanent in de winkels te leggen.

Deze nieuwe versie is voorzien van een dikkere kaft, de naam staat er kleiner voorop en er zitten wat extra stickervellen in.

Voorin de planner begin je met maandoverzichten, waarna de weekoverzichten komen. Helemaal achterin de Mascha Planner vind je stickers waarmee je de maanden voor jezelf aan kunt geven. Zo ben ik begonnen in juli en zal ik dus in juni volgend jaar eindigen.

Verder vind je allerlei stickers om je planner mee in te delen en op te leuken. Je kunt gebruikmaken van stickers om de planner in te delen in de zaken die je doet op een dag. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van markeerstiften, of stiften waarmee je randen tekent. Zo maak je in één oogopslag duidelijk voor jezelf wat je gepland hebt die dag.

Mijn gebruik van de Mascha Planner

Ik gebruik mijn Mascha Planner op dit moment zowel privé als voor mijn blog. Zodra mijn werkagenda gebruikt kan worden (ik koos voor de Loesje docentenagenda), zal ik de Mascha Planner voornamelijk voor mijn blog gebruiken.

Op dit moment gebruik ik mijn Stabilo stiften om randjes op de ’taken’ heen te tekenen. Als ik iets gedaan heb, gebruik ik een markeerstift.

Zowel de pen waarmee ik het opschrijf, als de markeerstift, zijn uitwisbaar. Ideaal als je iets verkeerd gepland hebt en het wil/moet verplaatsen. Je ‘gumt’ het uit en zet het op een andere plek. En wanneer ik het leuk vind, plak ik er wat stickertjes bij.

Conclusie

De Mascha Planner is ideaal voor wanneer je je agenda/planner zelf in wil delen. Je zit niet vast aan een vaste startmaand, waardoor je op ieder moment kunt beginnen. Daarnaast bepaal je zelf of je met kleurtjes, stickertjes of alleen maar tekst werkt. Het is jouw feestje!

Uit mijn agenda van vorig schooljaar heb ik wel de bladwijzer gehaald en in de Mascha Planner gedrukt. Gelukkig werkt dit gewoon met de ringband. Dit is het enige wat ik eigenlijk miste aan deze planner, een leeslintje of bladwijzer, zodat je weet waar je gebleven bent.


De Mascha Planner is onder andere te koop bij bol.com voor €24,95. Hij wordt gratis verzonden én je hebt hem de volgende werkdag al binnen! Ideaal!

Disclaimer: deze review kan affiliate links bevatten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *