blogplanner blogaholic
Lifestyle

[Review] Blogplanner van Blogaholic.nl

Nu ik met mijn eigen blog ben begonnen, kom ik erachter hoe belangrijk het is om een goede planning te hebben van alle artikelen. Omdat ik graag werk met een papieren planner, ging ik op zoek naar een blogplanner. Na een korte zoektocht kwam ik uit bij de blogplanner van Blogaholic.nl.

De blogplanner van Blogaholic

Als je op google zoekt naar een blogplanner, kom je vrij snel uit op de website blogaholic.nl. Hier is een webshop te vinden met twee planners, één in kleur en één in zwart-wit. Je moet hem zelf printen, wat maakt dat je de pagina’s die je veel gebruikt ook vaker kunt printen en gebruiken. Een nadeel hiervan is dat je wel afhankelijk bent van een printer en voldoende inkt. De planner bestaat standaard uit 108 pagina’s en elke pagina die je extra print, komt daar natuurlijk bij bovenop.

Het bestellen gaat heel eenvoudig en je krijgt de downloadlink automatisch per mail toegestuurd. Zo heb je je planner direct op je computer staan, dan is het alleen nog een kwestie van printen. Vervolgens is hij klaar om te perforeren en in een leuke map te stoppen! Omdat het best veel pagina’s zijn, raad ik je wel aan tabbladen toe te voegen. Zo vind je elk onderdeel makkelijker terug.

Ik kocht een leuke map en twee setjes tabbladen bij de Action, hiervoor was ik ongeveer €4,- kwijt. Als je het hele jaar in één keer in de map doet, raad ik je aan om een ordner te kopen, anders past het er niet goed in.

De planner bevat eigenlijk alles wat je je als blogger kunt wensen. Van artikel ideeën, blogdoelen, maand- en weekkalenders, tot overzichten voor winacties en reviews. Je vindt zelfs een lijst met allerlei speciale dagen en evenementen in 2017. Heb je even geen inspiratie voor een nieuw artikel? Geen nood, want deze lijst is echt ideaal daarvoor! Wat dacht je van wereld chocolade dag of social media dag? Over die laatste ga ik binnenkort iets proberen te schrijven.

Blogplanner gebruiken

De reden dat ik koos voor deze blogplanner is dat hij de mogelijkheid biedt om artikelen globaal uit te werken. Daarnaast heb je meer dan voldoende notitieruimte en kun je een hele maand aan artikelen plannen.

Ik kan soms best chaotisch zijn en aangezien ik een hoofd vol ideeën heb voor mijn blog, leek het me handig dit gestructureerd aan te pakken. Hiervoor wilde ik niet mijn werkagenda gebruiken, want dan gaan er teveel zaken door elkaar lopen. Daarnaast miste ik in een agenda ook de mogelijkheid om artikelen op papier een beetje uit te werken, voordat ik  ga schrijven.

Conclusie

Deze blogplanner, aan te schaffen voor €9,95, is ideaal als je wat meer structuur in je blog wil krijgen. Elke maand kun je je doelen opstellen, je maand globaal plannen en elke week is perfect in te delen.

Aan het eind van de maand kun je nog aangeven hoeveel bezoekers je hebt gehad en of dit aan de verwachtingen voldoet. Je leert te kijken naar wat goed ging en wat nog verbetering nodig heeft. Er is een overzicht te maken van alle acties die je hebt lopen, producten die je nog moet reviewen en een overzicht van gemaakte kosten en inkomsten.

Het fijne aan deze blogplanner is het feit dat je alles extra kan printen. Vind je de notitiebladen handig? Print ze lekker twintig keer uit. Tegelijk is dit ook een nadeel. Je betaalt er immers al €9,95 voor, waarna je de hele planner ook moet printen. Toch heb je er dan ook gelijk een heel jaar plezier van! En je kan er altijd voor kiezen om eerst van januari t/m juni te printen en later de resterende maanden.

Kortom, ben je op zoek naar een blogplanner die je helemaal naar smaak kan indelen? Dan moet je zeker eens kijken naar deze van blogaholic.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *