Lifestyle

Mama, pak even tijd voor jezelf

Me-time pakken deed ik voor de geboorte van Finn niet heel regelmatig, maar naar de kapper gaan deed ik tenminste wel alleen. Sinds Finn er is, zijn mijn vrije dagen gevuld met hem. Me-time is er bijna niet meer bij. Daarom ging ik op onderzoek uit hoe je tóch even je me-time moment kunt pakken als mama.

De kleine dingen die het doen

Het zijn de kleine dingen die het doen. Als mama van een dreumes, is zelfs naar de wc gaan een gezamenlijke activiteit geworden. Even rustig je behoefte doen is er niet meer bij.

Aangezien ik nogal de neiging heb om alsmaar door te gaan en mezelf daardoor te vergeten, ben ik juist de simpele dingen als me-time gaan waarderen.

Als mijn man op woensdagavond naar de voetbal is, is het mijn avond. De laatste weken kijk ik Vier handen op één buik én Five days inside terug. Hij vindt dat toch niet leuk om te kijken en zo pak ik even een avondje voor mezelf.

Maskertje hier, maskertje daar

Je kunt tegenwoordig bij bijna elke winkel wel de zogenaamde sheet-maskertjes kopen. Een super simpele manier om even tien minuten verplicht te relaxen. Ik doe dit vaak door ’s avonds net wat eerder naar bed te gaan, zodat ik relaxt aan de nacht kan beginnen.

Natuurlijk kun je ook gewone gezichtsmaskers gebruiken. Dit geeft je net dat éxtra relaxmoment.

Geniet van je vrije dagen

Heb je een keer een vrije dag en heb je de mogelijkheid om je kindje(s) gewoon naar de opvang te brengen? Doe het gewoon!

Ik heb bijna een week voorjaarsvakantie achter de rug en Finn is gewoon lekker de standaard drie dagen naar de gastouder geweest. Even mijn handen vrij en even tijd voor mijzelf.

Die tijd voor mijzelf resulteerde onder andere in een goed opgeruimde slaapkamer die volgestouwd stond met rotzooi. Heel fijn om dit te kunnen doen zonder dreumes die aan mijn benen hangt.

Natuurlijk kun je die tijd ook invullen door een keer naar de schoonheidsspecialiste of lekker naar de kapper te gaan.

Wil je nog wat meer tips? Lees mijn artikel op Marushi Lifestyle eens!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Goede tips! Fijn dat het zo kan. Dat werd ‘ vroeger’ niet verteld! Ik heb toen geleerd ‘mijn’ tijd aan te passen aan het ritme van de kinderen. Ook mijn studie wiskunde indertijd. Toen ik begon was de oudste 3 en de jongste 1 en toen ik laar was 4 jaar later waren ze 7, 5 en 2. Eerlijk is eerlijk mijn man en ouders pasten op als ik naar de hogeschool was. Dan bracht ik ze bv naar twemles en mijn ouders kwamen dan daar naar toe. Dan ging ik naar Tilburg en mijn ouders naar ons huis waar ik al eten voor ze had gemaakt. Ik werkte toen parttime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *