Lifestyle

Review: Overhemd Arrow van overhemden.com

Twee weken geleden was het weer zover. Er kwam weer een mooi overhemd van overhemden.com binnen voor mijn man! Dit keer ontvingen we een overhemd van het merk Arrow. Ik vertel je graag iets over hoe dit overhemd bevalt.

Overhemden.com is een webwinkel met meer dan 4000 artikelen van meer dan 50 merken binnen handbereik. Het fijne aan overhemden.com is de persoonlijke service die ze voorop hebben staan. Kleding online kopen is leuk, maar hoe bepaal je welke maat en pasvorm het best past bij jouw lijf?

Overhemd van Arrow

Deze maand ontvingen we een herenoverhemd van Arrow, een merk dat mij persoonlijk niet veel zegt. Toch leert wat research mij dat het een merk is dat bij verschillende winkels wel te koop is. Ik moet me toch wat meer gaan verdiepen in de herenkleding.

Het merk is ooit bekend geworden door de afneembare kraag. Op die manier hoefde je niet het hele overhemd te wassen, maar kon je ook alleen de kraag wassen. Eigenlijk heel slim voor bijvoorbeeld witte overhemden, hier zie je toch vaak dat de kraag snel verkleurt door het contact met de huid. Overigens zie je deze afneembare kragen nu niet meer terug.

Het overhemd dat wij van Arrow ontvingen is gemaakt van een mooie gladde stof en niet geheel onbelangrijk: er zit stretch in! Iets wat het draagcomfort toch wat verhoogt.

Door de kleur, wit/blauw gestreept, is het voor meerdere dingen te gebruiken. Zo is dit overhemd prima te dragen naar kantoor. Ook voor dagelijks gebruik is dit overhemd goed draagbaar, mede ook door de lichte stretchstof.

Pasvorm Arrow overhemd

Ook deze keer is de pasvorm weer prima afgestemd op het figuur van mijn man. Niet te los en niet te strak.

Het overhemd is wel aan de lange kant, zoals je op de eerste foto kunt zien. Hier zie je niets meer van als hij in de broek zit en hierdoor is het overhemd ook ideaal voor mannen met een langer bovenlijf. Tim is 1.78m lang, dus naar mijn idee kan iemand van 1.90m dit overhemd ook heel goed aan zonder dat hij het overhemd telkens uit zijn broek heeft hangen.

Dit overhemd van Arrow zou strijkvrij moeten zijn, zover ik op overhemden.com kan vinden. Dit valt toch een beetje tegen op het moment dat ik het overhemd uit de wasmachine haal. Hij is behoorlijk gekreukt. Dit in tegenstelling tot het vorige overhemd dat we kregen, deze kwam bijna glad uit de wasmachine!

Kreukvrij overhemd

Gelukkig zijn er op internet ook tips te vinden hoe je de kreukels kunt verwijderen, als je geen strijkijzer voor handen hebt. De meest handige tip vind ik nog om drie ijsklontjes in de droger te gooien en het overhemd dan op een niet al te hoge stand te drogen. De ijsklontjes zullen door de warmte werken als stoom. Ditzelfde effect zul je ook hebben wanneer je het overhemd na het wassen direct in de droger gooit.

Toch kies ik er zelf liever voor om hem gewoon te strijken. Zo voorkom je ook dat het overhemd misschien krimpt. Of je kunt kiezen voor een overhemd dat makkelijk te strijken is (easy iron). Zo heb je bijvoorbeeld de práchtige overhemden van Cavallaro die ook het easy iron label hebben. Op die manier houd je ook nog tijd over om te genieten van het mooie weer!


Dit overhemd hebben wij ontvangen ter review

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *