Before I fall
Lifestyle

[Review] Film: Before I fall

Om het weekend goed te beginnen, vandaag een review van de film Before I fall. Weet je dit weekend niet wat je moet kijken? Zoek deze chickflick met een bovennatuurlijke setting eens op!

Before I fall
Bron: amazon.com

Before I fall in het kort

Wat als vandaag de enige dag uit je leven is? Wat als je maar één dag hebt om alles te veranderen? Samantha heeft alles goed voor elkaar: het perfecte leventje met de perfecte vriendinnen, het perfecte vriendje en zo lijkt het ook de perfecte toekomst. Totdat alles verandert … Na een ongeluk wordt Samantha wakker, maar blijkt het dezelfde dag te zijn als gisteren. Vanaf dat moment beleeft ze steeds opnieuw diezelfde twaalfde februari. Gevangen in deze herhaling begint Samantha zich af te vragen hoe perfect haar leven eigenlijk was. Klopt het beeld wel dat ze heeft van de mensen om haar heen? En moet ze de dingen eigenlijk niet heel anders aanpakken? Langzaam maar zeker komt Samantha erachter hoe ze in één dag het verschil kan maken. Niet alleen zijzelf moet veranderen, ze moet ook zien door te dringen tot anderen … voordat de tijd om is!

Chickflick met stof tot nadenken

Before I fall is een verfilming van het young adult boek van Lauren Oliver. De film begint direct al met een goede binnenkomer: iedereen denkt dat er elke dag wel weer een ‘morgen’ is. Maar wat als vandaag je enige en laatste dag uit je leven blijkt te zijn?

De achterliggende gedachte van de film is toch wel de bekende uitspraak Carpe Diem. Samantha herbeleeft de dag waarop ze een ongeluk kreeg keer op keer. Langzaamaan komt ze erachter wat er allemaal misgaat. En als die ene dag toch haar laatste is, waarom niet de bloemetjes buiten zetten? Zij zal de enige zijn die weet wat ze die dag gedaan heeft.

De meiden voldoen aan het typische beeld van een Amerikaanse tiener dat in films geschetst wordt: uitbundig en luidruchtig. Samantha verandert gaandeweg de herhaalde dagen voor haar verstrijken. Ze ziet meer en meer wat er om haar heen gebeurt en probeert mensen te helpen. Als het die dag niet de uitwerking heeft, en ze de volgende dag weer wakker wordt, probeert ze het die dag net iets anders te doen.

Aan het eind van de film lijkt Samantha de manier gevonden te hebben om deze herhalingscyclus stop te zetten. Een behoorlijk onverwacht eind aan de film, maar wel noodzakelijk om de film af te kunnen ronden: haar dood. Op dat moment heeft ze gedaan wat ze moest doen en lijkt haar missie voltooid te zijn.

Conclusie

Deze chickflick met bovennatuurlijk sfeertje is zeker het kijken waard. Het zet je aan tot nadenken over één van de mooiste uitspraken die ooit gedaan is.

Pluk de dag, want je weet nooit wat morgen je brengt.


De dvd is vanaf 30 augustus verkrijgbaar, je kunt hem wel alvast reserveren!

Disclaimer: deze review bevat een affiliate link.

Bron uitgelichte afbeelding: weliveentertainment.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *