Momlife

Babynieuws – 30 weken zwanger

De tijd vliegt enorm, vandaag ben ik alweer 30 weken zwanger! Op Instagram heb je misschien al voorbij zien komen dat wij de 30-wekenecho hebben gehad afgelopen maandag. Ik vertel je graag iets meer hierover én over hoe het me de afgelopen weken verging.

30-wekenecho

Tijdens de 30-wekenecho wordt vooral gekeken naar de groei van de baby. De laatste echo was immers met 20 weken. In de tien weken hierna gebeurt er natuurlijk een hoop daar binnen.

Ons kleine mannetje ligt netjes met zijn hoofd naar beneden met zijn rug aan de linkerkant van mijn buik. Dit komt ook wel overeen met de beweging die ik elke dag voel. Ik voel vaak een hoop getrappel rechtsbovenin mijn buik en vaak ligt hij met zijn kont tegen mijn ribben aan. Héél fijn!

Verder ziet alles er eigenlijk prima uit. Hij ligt net iets boven het gemiddelde qua groei. Zijn hartje klopt mooi regelmatig en alle verdere ingewanden zien er ook goed uit, voor zover dit natuurlijk te zien is op een echo.

Lekker eigenwijs is hij wel, hij ligt namelijk met zijn neus tegen de placenta aan. Hierdoor was het wat lastiger om echt een goed beeld te krijgen van zijn gezichtje.

De afgelopen weken

Inmiddels zit ik op 75% van de zwangerschap en ik merk dat het langzaamaan wat zwaarder wordt. De bekkenklachten zijn te handelen, zolang ik niks bijzonders doe. Dit betekent dat ik niet tien keer per dag naar zolder moet lopen om wasjes te draaien. Ook stofzuigen gaat niet al te best, of überhaupt dingen waarbij ik veel moet bukken.

Probeer maar eens hele dagen stil te zitten, terwijl het hele huishouden gewoon doorgaat. En terwijl je zelf nog gewoon drie dagen werkt.

Ook heb ik al een paar lessen zwangerschapsgym achter de rug. Uiteindelijk ben ik hier toch maar aan begonnen, om wat handvatten te krijgen hoe met mijn bekkenklachten om te gaan.

Sinds een paar dagen begint bij mij de misselijkheid opeens toe te slaan. Ik mag ik eigenlijk niet klagen, want ik heb er de eerste weken helemaal geen last van gehad. Nu merk ik toch dat ik aan het begin van de middag lichtelijk misselijk begin te worden en dit houdt de rest van de dag aan. Dat ‘ochtend’misselijkheid terug kon komen, was mij bekend. Maar ik wist niet dat dit ook pas in de laatste weken van de zwangerschap kon ontstaan.

Twee weken vakantie

Gelukkig heb ik nu twee weken vakantie, waarvan een halve week alweer om is. (Waar blijft de tijd?!) In de komende anderhalve week kan ik dus alles in gedeeltes doen.

Daarnaast moet ik met mijn studie aan de slag. Vorige week kreeg ik het goede nieuws dat ik het tentamen gehaald heb dat ik een tijdje geleden maakte. Nog één tentamen en twee verslagen te gaan! Met een beetje geluk lukt het mij om voor de bevalling alles goedgekeurd te hebben.

Ik ben begonnen met alle babykleertjes te wassen. Een hele wasmand vol aan kleertjes van maat 50 t/m 62. De reden dat ik dit nu al doe, is simpelweg omdat ik er nu de tijd voor heb. Ik kan alles in gedeeltes strijken, zonder me druk te hoeven maken dat ik de volgende dag weer moet werken. Even twee weken lang alles op mijn eigen tempo doen. En dat tempo wordt met de dag lager.

Na de vakantie werk ik nog een week of drie en dan gaat mijn verlof in. Weken waarin ik het nog behoorlijk druk ga krijgen, om alles zo goed mogelijk over te dragen naar de verschillende collega’s. Ik ga dus nog even genieten van de vakantie én het mooie weer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *