Momlife

Pampers: Baby Dry vs. Premium Protection

Pampers luiers zijn regelmatig in de aanbieding. Met name in de grotere maten zie je regelmatig Baby Dry voorbij komen, maar wat is nu het verschil tussen Baby Dry en de veel bekendere Premium Protection? In deze blog laat ik je de verschillen zien.

Uiterlijk

Wat direct opvalt is het verschil in uiterlijk. Baby Dry heeft een wat meer plastic buitenlaagje, waar de Premium Protection een wat meer luchtdoorlatende buitenlaag heeft.

Premium Protection heeft zelfs bij maat 4 nog de bekende plasindicator. Zo kun je makkelijk zien hoeveel je kleintje geplast heeft. Opzich leuk dat het erin zit, maar je mist het niet wanneer je overstapt op Baby Dry. Tegen de tijd dat je kleintje maat 4 draagt, weet je wel hoe een volle plasluier aanvoelt en heb je deze indicator eigenlijk niet meer nodig. Bij de kleinere maatjes vond ik deze indicator wel erg handig.

Verder valt op dat de ‘vleugels’ rondom de benen bij Baby Dry wat smaller zijn. Persoonlijk vind ik de bredere ‘vleugels’ prettiger. Het kan net dat beetje extra tegenhouden, waar het er bij de Baby Dry wat sneller langs de luier kan gaan.

Het laatste wat opvalt, met name wanneer je de luier om hebt gedaan, is dat de Baby Dry iets smaller zijn. Als je baby gezegend is met mooie ronde babybillen, dan zal de Premium Protection een betere keuze zijn. Met name met poepluiers zal dit verschil merkbaar zijn. Voor de plasluiers doen beide het prima en zullen beide luiers voldoende bescherming bieden.

Binnenkant van de luier

Waar de buitenkant een duidelijk verschil geeft, doet de binnenkant dit ook. Premium Protection heeft een extra laagje in de luier, het lijkt een soort gaasje met gaatjes erin. Dit laagje zit los van de laag waarin de urine geabsorbeerd wordt.

Ik heb nog niet zozeer voordelen ontdekt hiervan, maar wel nadelen. Wanneer je baby een gevoelige huid heeft en wel eens luieruitslag heeft, blijft dit laagje heel vervelend aan de billen plakken.

De Baby Dry luiers zijn eigenlijk zoals de meeste luiers die te koop zijn. Gewoon zacht van binnen, maar geen los laagje eroverheen. Perfect dus wanneer je zalf aan de billetjes hebt gesmeerd, want er blijft niet iets aan de billen plakken.

Verder zie je dat er in de Baby Dry duidelijk drie banen gecreëerd zijn, waar de Premium Protection meer volledig gevuld is met absorptiemateriaal.

Welke luier is nu beter?

Persoonlijk heeft de Premium Protection voor mij de voorkeur, omdat deze iets breder zijn en daardoor net iets beter om de billen zitten.

Qua absorptie vind ik ze beide meer dan goed. Ik gebruik voor ’s nachts nu de 4+ luiers van Etos, met name omdat deze nóg weer iets breder zijn dan de Pampers luiers. Of deze Pampers maat 4 luiers het een hele nacht redden, met nog een fles tussendoor, weet ik niet. Ik speel het daarom op safe.

Wanneer je graag een kwalitatief net iets betere luier wil, die wat meer ademt, dan kom je al gauw uit bij Premium Protection. Neem je genoegen met de Kruidvat luier onder de Pampers (lees: ook deze zijn meer dan goed!) dan kun je de Baby Dry kopen.

Qua prijs doet het elkaar niet heel veel. Je zult zien dat in een pak van €9,99 bij Baby Dry een aantal luiers meer zitten dan in een pak Premium Protection.

Kortom, beide zijn goede luiers die altijd wel ergens in de aanbieding zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *