Momlife

Gender reveal! Broertje of zusje voor Finn?

Het is zover, ik ben 16 weken zwanger en we hebben 29 juni een pretecho gehad. Om wat leuke foto’s te maken waar we later op terug kunnen kijken, kocht ik voor de tijd een gender reveal ballon waar we zelf roze of blauwe confetti in kunnen doen. Wat denk jij dat de inhoud werd?

De afgelopen weken

Nadat ik de termijnecho had gehad, kreeg ik met 13 weken opeens een lichte bloeding ’s avonds laat. Ik schrok me een ongeluk en er spookte van alles door mijn hoofd. Wat nu?!

Ondanks dat het al half elf ’s avonds was, besloot ik toch de verloskundige te bellen. Met dit ongeruste gevoel wilde ik niet mijn bed in kruipen. Zij wist me gelukkig een beetje gerust te stellen, maar ze snapte ook heel goed dat ik niet eerder gerustgesteld was dan wanneer ik een bewegend kindje met kloppend hartje op een scherm zou zien.

Voor de volgende dag werd een echo gepland en ik ben enigszins gerustgesteld in slaap gevallen. De volgende dag bleek er gelukkig niets aan de hand te zijn. De bloeding had niet doorgezet en de echo zag er goed uit. Een sterke hartslag en bewegend kindje. Heel fijn!

Op naar de pretecho

En zo kruipen de weken voorbij zonder controles en echo’s. Het waren een paar rare weken. Ik voelde me prima, niet meer misselijk, de vermoeidheid was een stuk minder. Het is dat mijn buik groeit, anders had ik ook heel goed gewoon niet zwanger kunnen zijn!

Nu ik dit ter voorbereiding schrijf, ben ik vijftien weken zwanger. Nu begint het toch wel heel erg te kriebelen. Nog maar een week en we zullen er eindelijk achter komen of Finn een broertje of zusje krijgt! Elke keer als ik aan de komende echo denk, krijg ik de kriebels al in mijn buik.

Hoe groot de taboe ook is op een voorkeur voor het geslacht, ik heb hem toch echt en ik ben niet bang het uit te spreken. Ik ben dolgelukkig met onze mooie zoon, maar ik hoop nu heel erg dat we een meisje krijgen. Dat gevoel is zo sterk dat ik er echt niet over lieg wanneer iemand mij het vraagt.

Maakt mij dat minder gelukkig als het een jongen blijkt te zijn? Nee, absoluut niet. Het zal even slikken zijn, want de wens voor een meisje is zo sterk. Daarbij is de kans aanwezig dat dit ons laatste kindje wordt, dus zal het ook een soort van afscheid zijn van het idee dat er waarschijnlijk geen meisje meer gaat komen.

De pretecho – wat is de uitslag?

Inmiddels zijn we een week verder en hebben we vanochtend de pretecho gehad. En het wordt…………

Een meisje!! Wij kunnen ons geluk niet op!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *