Momlife

Na een goede termijnecho: het tweede trimester bereikt!

Het is 8 juni als ik dit schrijf. Inmiddels ben ik 13 weken en 1 dag zwanger. Het tweede trimester is bereikt na een goede termijnecho! Ik neem jullie mee in hoe de afgelopen weken gingen.

De termijnecho

Met 11 weken hadden we de termijnecho. Omdat de afspraak op een maandag stond, namen we Finn mee. Die is altijd thuis op maandag en we hebben niet zo makkelijk even oppas voor hem midden overdag.

De termijnecho zag er verder goed uit gelukkig! Er werden een paar metingen gedaan en uiteindelijk werd ik één dag teruggezet. De uitgerekende datum werd op 13 december gezet. Prima, die datum zegt toch niet zoveel. Bij Finn werd ik vier dagen teruggezet en uiteindelijk pakte hij die vier dagen gewoon weer terug om op de eerste uitgerekende datum alsnog geboren te worden.

Na de echo werd ons niet erg tactisch verteld dat het eigenlijk niet de bedoeling was dat Finn mee was gekomen en we hem eigenlijk niet mee mochten nemen. Het werd helaas niet erg tactisch gebracht en dat vonden we toch jammer. We hadden liever gehad dat er dan bij binnenkomst direct werd gezegd dat Finn niet mee mocht, of dat het op z’n minst iets begripvoller werd gebracht.

Willen we het geslacht weten?

Toen we met de termijnecho de bevestiging hadden dat het er (tot dan toe) allemaal goed uitzag, hebben we het ook bekendgemaakt bij alle familieleden en op social media.

Na die afspraak heb ik bij de verloskundige direct de afspraak voor de 16-weken controle kunnen maken. Deze gaan we combineren met een pretecho, zodat we dan hopelijk ook te weten komen of we een zoon of een dochter verwachten. En de 20-weken echo staat ook alvast gepland voor eind juli. Die vind ik nog wel het meest spannend!

Spannende zwangerschap

Sowieso vind ik deze zwangerschap wat spannender. Ondanks dat ik er enerzijds veel minder mee bezig ben, doordat Finn hier ook rondloopt en ik dus simpelweg de hele dag gewoon bezig gehouden word.

Anderzijds maak ik me wel meer zorgen nu. Ik ben me er veel meer van bewust dat het helemaal niet zo ‘normaal’ is om twee zwangerschappen probleemloos te doorlopen. De eerste weken was ik er heel erg mee bezig, bang dat het op een miskraam uit zou lopen. Gevoelsmatig was die kans gewoon veel groter nu.

Maar er gebeurde niets, de 8-weken echo was goed. Ook daarna ging het goed en was daar een goede echo met 11 weken. Op naar de pretecho met 16-weken! Dan kunnen we onze frummel gelukkig tussendoor weer even zien tot de grote keuring met 20 weken.

En hopelijk weten we dan ook of we de babykamer blauw of roze mogen verven!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *