Momlife

Babynieuws – 38 weken zwanger en zwangerschapsverlof

Het is al even geleden dat er een zwangerschapsupdate online kwam! Inmiddels ben ik 38 weken zwanger en wordt het dus wel even tijd voor een update over de afgelopen weken.

Zwangerschapsverlof

18 mei maakte ik, hartstikke zwanger, nog een tentamen in Zwolle. Tim had speciaal een vrije dag opgenomen, zodat hij met me mee kon rijden. 19 juni kreeg ik het verlossende mailtje, geheel onverwachts, dat ik hem gehaald had! Een pak van mijn hart.

Op 5 juni ging mijn zwangerschapsverlof officieel in. Op dat moment zat ik al twee weken ziek thuis, omdat het niet zo lekker meer ging. Mijn lijf zat me in de weg en dat zorgde voor een hoop onrust. Ik was onrustig, chagrijnig en begon om de kleinste dingen te huilen.

Eenmaal ziek gemeld op het werk, ging het langzaamaan weer wat beter. Ik kreeg meer rust in mijn hoofd en werd weer wat vrolijker. En toen kwam het besef dat mijn zwangerschapsverlof begonnen was.

Controles bij de verloskundige

Met 30 en 34 weken kreeg ik nog een groeiecho, om zeker te weten dat de kleine man wel goed zou groeien. Dit zag er gelukkig allemaal perfect uit, dus de laatste weken waren aangebroken waarin we geen echo meer zouden krijgen.

Inmiddels ben ik op het punt beland dat ik me elke week moet melden bij de verloskundige. Maandag bleek dat de kleine vent al behoorlijk ver ingedaald ligt. Dit verklaarde ook de stekende pijn die ik al een paar dagen voelde.

Verder ziet alles er gelukkig goed uit! De kleine vent doet het goed, groeit goed, beweegt lekker als hij er zin in heeft en vindt het heerlijk om zijn billen tegen mijn ribben aan te drukken.

Zwangerschapskwaaltjes

Met 37 weken heb ik overleg gehad over eventuele hulp als de kleine zich met 40 weken nog niet gemeld heeft. Natuurlijk moet je normaal gewoon geduldig wachten tot het moment daar is en word je bij 41 of 42 weken pas ingeleid als het echt niet anders is. Voor mij ligt dat even iets anders.

Al sinds ik zo’n 15 weken zwanger ben, heb ik last van bekkenklachten. Inmiddels zijn deze klachten zo erg toegenomen, dat ik bij alles pijn krijg. Zitten op een stoel, liggen in bed, een eindje wandelen met de honden, de wekelijkse boodschappen doen… Het is met goed fatsoen niet meer te doen.

Genieten van mijn verlof? Ik had me er eerlijk gezegd iets anders bij voorgesteld. Lekker in de tuin zitten onder de parasol met een boekje erbij. Middagjes winkelen, of lekker ergens lunchen. Allemaal dingen die ik (nog) niet heb gedaan.

Mijn verlof bestaat uit bankhangen, met de benen omhoog, zodat ze niet ontploffen van het vocht. Een stapel kussens in mijn rug, zodat ik enigszins comfortabel onderuit kan hangen. De beweging die ik krijg is even de twee kleine hondjes uitlaten tussen de middag, waarna ik op de bank kruip om wat te slapen.

Sorry, mijn zwangerschapsverlof is weinig spannend. Geen leuke uitjes, geen stapels met boeken die verslonden worden. Het enige waar ik wel weer mee begonnen ben, is het maken van leuke babykleding en -accessoires! Hierover binnenkort meer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *