operatiedatum
Persoonlijk

D-Day heeft een operatiedatum gekregen!

Na wat telefonisch contact met het UMCG is het zover. D-Day heeft een operatiedatum gekregen!

Contact over operatiedatum

De afgelopen twee weken hebben we op woensdagmiddag contact gehad met het UMCG. Dit vooral omdat we inmiddels al ver in de termijn van drie tot zes weken zaten.

Op woensdag is het overleg waarin de planning wordt gemaakt. De eerste keer kon ze me alleen vertellen dat hij de aankomende twee weken nog niet aan de beurt was. Het zou waarschijnlijk tussen 10 en 16 augustus worden.

Bah, wat baalde ik daarvan. Mijn zomervakantie begon op 15 juli en ik had gehoopt dat Tim vlak daarna wel geopereerd zou worden. Helaas…

Vorige week woensdag hebben we weer contact gehad, omdat er dan wel meer duidelijkheid zou zijn. Dit was er. Tim staat voorlopig ingepland voor 16 augustus.

Gevolgen operatiedatum op vakantie

En toen begon de stress er nog harder in te slaan. D-Day heeft eindelijk een datum gekregen. De datum waar we al wekenlang naar uitkijken, zonder ook maar enig idee te hebben wanneer Tim geopereerd zou worden. Nu hebben we een datum, maar moeten we er inmiddels nog drie weken op wachten.

Dat het, voor ons gevoel, nog zo lang duurt is vervelend. Dit vooral omdat we er al een tijd op zitten te wachten. Daarnaast zitten we met het probleem dat ik 29 augustus weer aan het werk moet.

Als Tim inderdaad “maar” twee weken in het ziekenhuis hoeft te liggen, kan hij weer naar huis als ik weer aan het werk ben.

Vakantieplannen hadden we niet, zoals je eerder al kon lezen. Maar we zijn wel van plan om de komende drie weken lekker te relaxen samen en waar mogelijk nog wat leuke dingen te doen. Daarnaast heb ik nu tenminste ook de kans om even bij te komen van het afgelopen jaar en hoef ik niet direct volledig in de mantelzorger stand te functioneren. En Tim heeft de kans om de komende drie weken nog flink te sporten om lichamelijk zo fit mogelijk te zijn.

Na de operatiedatum…

Voorlopig staat 16 augustus dus in de agenda. Het kan nog een dag of twee eerder of later worden, dus we houden er rekening mee dat het nog kan verschuiven.

Daarna is het nog één grote waas. In principe moet Tim zo’n twee weken in het ziekenhuis liggen. Wanneer er complicaties ontstaan, dan wordt dit automatisch verlengd.

De kans op complicaties is groot, zo’n 40%. Tim heeft op dit moment geen kanker, dus zijn de aansluitingen die gemaakt moeten worden behoorlijk klein. Wanneer iemand wel kanker heeft in bijvoorbeeld de alvleesklier, zijn deze aansluitingen verwijd. Dit maakt het automatisch makkelijker om alles weer op elkaar aan te sluiten.

Die onzekerheid vreet… We hebben het afgelopen jaar al zoveel onzekerheid over ons heen gekregen, maar dit vind ik de vervelendste. Het heeft effect op ons energieniveau en op ons humeur.

Geloof me, twee prikkelbare mensen in huis hebben is geen pretje. Daarover vertel ik je de komende weken graag wat meer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *