Persoonlijk

Update: Hoe gaat het nu met ons?

Zo! Flink wat weken geleden kwam mijn laatste blogpost online. Het was helemaal niet de bedoeling dat er zoveel tijd tussen zou zitten voor ik weer in de pen klom, maar het liep anders dan gepland. In deze update wil ik je meenemen in wat er de afgelopen tijd allemaal gebeurd is en hoe het nu met ons gaat.

Weer aan het werk!

Eind augustus zat mijn vakantie erop en stond de introductieweek voor onze eerstejaars studenten gepland. Dit werd gelijk mijn eerste jaar als slb’er (soort mentor) van een klas, dus dat vond ik reuze spannend. Inmiddels draai ik alweer tweeënhalve maand in mijn nieuwe rol als docent én studieloopbaanbegeleider.

Het begin van zo’n schooljaar is altijd enorm druk. Planningen voor de komende periodes moeten voorbereid worden en verschillende niveaus en jaarlagen moeten op elkaar afgestemd worden. In het team waarin ik werk, heb ik deze taak op mij genomen voor het vak Nederlands. Dit betekent een hoop gepuzzel met planningen, om te voorkomen dat we één periode heel erg druk zijn en de andere periodes veel minder hoeven te doen. Dit gepuzzel mag ik erg graag doen.

Verder is het voor mij de eerste keer dat ik slb’er ben, wat nóg meer werk betekent. Je komt veel dichter bij de studenten te staan en begeleidt ze ook van a tot z. Ik heb het wel enorm naar mijn zin op mijn werk en dat is het allerbelangrijkste!

Druk, druk, druk…

Zoals ik eerder al schreef, ben ik natuurlijk druk bezig mijn diploma te behalen. Op het moment werk ik maar drie dagen, waardoor ik maandag en woensdag kan gebruiken om aan mijn studie te werken. Dit gaat de ene dag beter dan de andere, maar ik doe mijn best! Mijn leidinggevende heb ik er ook bij betrokken om zo een stok achter de deur te hebben. Dat felbegeerde papiertje mag nu eindelijk wel eens komen.

Thuis kwamen de nodige taken natuurlijk ook op mij af. Met Tim gaat het gelukkig hartstikke goed inmiddels, het herstel na de operatie in augustus ging enorm snel. Voor de operatie waren we bang dat hij zeker zes maanden onder de pannen zou zijn hiermee, maar we werden verrast door zijn snelle herstel. Daarover vertel ik je later deze week graag meer!

En dan hebben we natuurlijk nog onze dierentuin aan huisdieren! We zijn druk bezig om onze Duitse herder door de puberteit en van zijn dominantie te krijgen. Hier hebben we een hele klus aan.

Bloggen

Toen ik begon met mijn blog, was het natuurlijk bijna zomervakantie. Ik had meer tijd over dan ik nu heb en had en heel duidelijk doel voor ogen. Nu Tim geopereerd is, ik weer aan het werk ben en mijn vrije tijd over allerlei zaken verdeeld moet worden, ben ik het doel van mijn blog even kwijt geweest. Ik wist niet zo goed of ik ermee door wilde gaan, vroeg me af of ik de wereld nu zoveel nieuws te vertellen had.

Een kijkje in het hoofd van deze nuchtere Tukker. Wat heb ik de wereld voor nieuws te bieden?

Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik het bloggen te leuk vind om het zomaar te laten liggen. Ik heb veel tijd gestoken in het opbouwen van dit blog en het is een plek geworden waar ik mijn ei in kwijt kan.

Dat laatste werd toch de belangrijkste reden om mijn schrijfliefde weer vorm te geven. Ik ben er weer!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *